Technologieën

vf-OS is een onderzoeks- en innovatie actie binnen het H2020-programma van de Europese Unie, en zal bijdragen aan het nieuwste van het nieuwste op het gebied van ‘Factories of the Future’ door nieuwe onderzoeksresultaten, applicaties en demonstraties van de technologische vooruitgang te laten zien in concrete gebruikssituaties en omgevingen.  Het project beperkt zich niet alleen tot theoriegedreven concepten, maar zal ook de technologische middelen leveren om deze concepten in software te realiseren.

 

Zodoende realiseert vf-OS het “Manufacturing Operating System”, door de volgende functionaliteiten te bieden:

vf-OS biedt een Virtual Factory System Kernel

Een specifieke set aan libraries en infrastructuur waar vf-OS applicaties op ontwikkeld kunnen worden, welke met elkaar communiceren.
De vf-OS Kernel is de kern van het besturingssysteem, verantwoordelijk voor het leveren van fundamentele systeembrede vf-OS bronnen en het leveren van een set aan specifieke diensten die open en toegankelijk zijn.
De kernel voert de vf-OS processen en applicaties uit, optimaal gebruik makend van de beschikbare computationele / systeem bronnen.

vf-OS levert een Open Applicatie Ontwikkel Kit

Een complete en volledig open Applicatie Ontwikkel Kit gericht op de community met als doel de verdere ontwikkeling van specifieke applicaties binnen vf-OS die gemoeid zijn met alle industriële sectoren en concrete industriële scenarios, inclusief mogelijke scenarios buiten het project, te garanderen.
Deze kit stelt derden in staat om hun eigen applicaties te ontwikkelen en faciliteert tevens de integratie van deze apps met het vf-OS platform, waardoor er meer ruimte wordt gecreëerd voor de ontwikkeling van specifieke derde partijen en gespecialiseerde apps.

vf-OS biedt Virtual Factory Device Drivers en Open API’s

Een set modules die de werkelijke middelen van een fabriek virtualiseert en deze koppelt aan hun virtuele tegenhangers in het vf-OS.
Er worden Plug-and-Play mechanismen en device drivers ontwikkeld voor naadloze/open toegang en slimme virtualisatie van de productiebronnen.
Open API’s, interconnection modules, en drivers doen dienst als naadloze en veilige interoperability mechanismen tussen de fabriek en de vf-OS applicaties.

vf-OS levert Cloud Manufacturing Framework

Een Cloud Platform die de core business functionaliteiten van vf-OS herbergt, inclusief zowel de marktplaats en betaalmiddelen als het vermogen om productie-applicaties en -diensten van derden aan te vragen, te adverteren, en te huren / te kopen. Gebruikers maken gebruik van dit platform om functionaliteit op te vragen, software developers om nieuwe applicaties gebaseerd op deze vereisten te introduceren binnen vf-OS, service providers om diensten (bijvoorbeeld hosting) te leveren, en gebruikers om de gebouwde applicaties te downloaden / te kopen en te gebruiken, hetzij in-cloud of lokaal.

vf-OS levert Virtual Factory Middleware en een Databus

Een set modules voor het integreren van data van arbitraire bronnen, inclusief (maar niet gelimiteerd tot) CPS, slimme objecten, RFID, en draadloze sensornetwerken. Er wordt zowel Cloud-based data opslag als lokale opslag gebruikt om vendor lock-in problemen en falen van het gehele systeem te vermijden.

Er is rekening gehouden met de mogelijkheid dat een bepaalde Cloud-based data-opslag niet meer beschikbaar is. Toegankelijkheid van data wordt mogelijk gemaakt door connectors en wrappers.

vf-OS levert Virtuele Fabriekscomponenten

De individuele technische componenten om de functionaliteiten van vf-OS mee te bouwen, zijn modulair en verschaffen open interfaces. Hierdoor zijn ze makkelijk te integreren in andere systemen en toekomstige componenten, kunnen zij integreren met andere technologieën die ontwikkeld zijn binnen hedendaagse en toekomstige Factories of the Future-projecten, en kunnen zij tegelijk met bestaande softwaresystemen binnen bedrijven gebruikt worden. Daarnaast biedt de Open Applications Development Kit methodologieën en interfaces om individuele applicaties te ontwikkelen.

Bedankt voor uw interesse in vf-OS. Mocht u meer willen weten over het project, kunt u het e-mail formulier invullen en versturen. Wij zullen daarna zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Dit project heeft subsidie ontvangen vanuit het Horizon 2020 Onderzoeks- en Innovatieprogramma van de Europese Unie, onder subsidieovereenkomst nr. 723710.

Thanks! Message sent.