Exploitatie

Toepassing van de vf-OS resultaten zal gebaseerd zijn op de samenwerking en afspraken tussen de consortium-leden. Synergetische exploitatietaken die gedurende de looptijd van het project zijn uitgevoerd zullen de zogeheten Exploitation Business Constellations vormen. Deze zullen variëren op basis van geografische focus van de exploitatietaak, het geselecteerde gebruiksmodel gebaseerd op strategische interesses, en uiteindelijke klantbenadering.

 

De toepassing van de vf-OS resultaten wordt onderbouwd door het volgende:

1

Open Toegang

vf-OS en al haar componenten zullen standaard open source zijn om aanvullers (software developers, serviceproviders, etc.) in staat te stellen om blijvend de vf-OS componenten te verbeteren, te interageren met het Virtual Factory Platform, en apps te ontwikkelen via de Open Applications Development Kit (vf-OAK).

2

Duurzame Marktplaats en App Store

vf-OS zal profiteren van het grote succes van het business model voor mobiele apps dat momenteel verstrekt wordt voor systemen als Google Play of de Apple Store, door deze over te nemen naar de productiesector op basis van het application framework en de ontwikkelde informatie-infrastructuur.

3

Gezamenlijke Exploitatie door de Projectpartners

Gezamenlijke toepassing van de projectresultaten zal helpen het onderzoek en de technische ontwikkeling van vf-OS als cloud platform en “loosely coupled” services tot stand te brengen. De gezamenlijke exploitatie door alle partners zal geformaliseerd worden in een collectieve exploitatieovereenkomst, welke de duurzaamheid van de projectresultaten tot na de looptijd zullen garanderen.

4

Spin-off Bedrijf

Als onderdeel van het exploitatieplan op projectniveau, en als duurzaamheidsmodel voor de voortzetting van de projectresultaten, zullen projectpartners een start-up bedrijf opzetten om de technische resultaten, opgedane kennis, en data-centric services van het project te benutten.

Bedankt voor uw interesse in vf-OS. Mocht u meer willen weten over het project, kunt u het e-mail formulier invullen en versturen. Wij zullen daarna zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Dit project heeft subsidie ontvangen vanuit het Horizon 2020 Onderzoeks- en Innovatieprogramma van de Europese Unie, onder subsidieovereenkomst nr. 723710.

Thanks! Message sent.